Unkeri: Sukunimi-info

Unkeri

Tietoja sukunimestä Unkeri

Unkeri on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Unkerien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 11 max

v. 1985 15

v. 2015 20

v. 2018 22

v. 2020 22

v. 2022 22

v. 2023 23

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Unkeri on sijalla 20 170. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Unkeri ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Unkeri

Unkeri (paikannimi)

Unkeri on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Unkeri jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ункери tarkoittaa nimeä Unkeri. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Vngerj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Unkeri olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Unkeri

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Unkeri, Finland.

©Tuomas Salste