Untola: Sukunimi-info

Untola

Tietoja sukunimestä Untola

Untola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Untola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 31 max

v. 1985 32

v. 2015 27

v. 2016 27

v. 2017 27

v. 2018 26

v. 2019 26

v. 2020 26

v. 2021 25

v. 2022 25

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2022 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Untola on sijalla 18 968. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Untola-nimisten enemmistö on miehiä. Vuonna 2022 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 60 %.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Untola. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Untola-nimistä henkilöä. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1934–1935
Yritykset
perust. 1975–1998

Sana Untola esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Untola

Untola (paikannimi)Katuosoitteissa

Untola on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 31 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Untola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Untola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Untolagatan, Untolagränd, Untolankatu, Untolankuja, Untolantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Унтола tarkoittaa nimeä Untola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Vndola on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Untola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Unto Untola.

Samankaltaisia nimiä kuin Untola

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Untola, Finland.

©Tuomas Salste