Uponen: Sukunimi-info

Uponen

Tietoja sukunimestä Uponen

Uponen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Uposten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 33

v. 2018 32

v. 2020 32

v. 2022 32

v. 2023 31

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Uponen on sijalla 16 237. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Uponen ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Uposia tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kymmenen Uposen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Asuinpaikat 1956–1970 kuolleilla

Kuolleet
1956–1970

Vuosina 1956–1970 kuolleet Uposet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on 13 Uposen kotipaikka kuolinhetkellä. Näiden Uposten yleisin asuinpaikka oli Helsinki (5 vainajaa).

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1918–1942

Sana Uponen tai Uposen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisella kartalla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Uponen osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Uponen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Uposenkuja. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Упонен tarkoittaa nimeä Uponen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Uponens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Vpoin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Uponen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Uponen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Uponen, Finland.

©Tuomas Salste