Urmas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Urmas

Urmas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Urmaksien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 67

v. 2015 67

v. 2016 66

v. 2017 65

v. 2018 64

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Urmas on noin sijalla 9 400. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Urmas on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Urmas on suojattu 1931 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Urmaksia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 7 Urmaksen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1949 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Urmas osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Urmas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Urmaksenkuja, Urmasrinne. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Urmas

Urmas on myös miehen etunimi. Vuonna 2018 Urmas oli yhtenä etunimenä 401 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 7 000:s mies oli etunimeltään Urmas. Juuri etunimenä Urmas onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 64 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten toisena tai kolmantena etunimenä (310 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (91).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Урмас tarkoittaa nimeä Urmas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Samankaltaisia nimiä kuin Urmas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Urmas, Finland.

©Tuomas Salste