Urpola: Sukunimi-info

Urpola

Tietoja sukunimestä Urpola

Urpola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Urpola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 31 max

v. 1985 33

v. 2015 35

v. 2018 36

v. 2020 39

v. 2022 38

v. 2023 37

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Urpola on sijalla 14 271. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Urpola ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Urpola-nimisten enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 62 %.

Urpola on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Urpola on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Urpola. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1937
Yritykset
perust. 1976–2005

Sana Urpola esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Urpola

Urpola
(paikannimi)
Urpola Karjalassa
(karttanimi)

Urpola on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 16 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Urpola esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Urpola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Urpola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Urpolankatu, Urpolankuja, Urpolantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Урпола tarkoittaa nimeä Urpola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Urpo Urpola tai Urpu Urpola.

Samankaltaisia nimiä kuin Urpola

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Urpola, Finland.

©Tuomas Salste