Uuppo: Sukunimi-info

Uuppo

Tietoja sukunimestä Uuppo

Uuppo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Uuppo-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 40

v. 2018 39

v. 2020 38

v. 2022 38

v. 2023 37

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Uuppo on sijalla 14 271. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Uuppo ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1967

Vuosina 1955–1967 kuolleet Uuppo-nimiset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Uuppo-nimisen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Uuppo. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Uuppo

Uuppo (paikannimi)

Uuppo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Uuppo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ууппо tarkoittaa nimeä Uuppo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Ūpo.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wppå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Uuppo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Uuppo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Uuppo, Finland.

©Tuomas Salste