Uurasjärvi: Sukunimi-info

Uurasjärvi

Tietoja sukunimestä Uurasjärvi

Uurasjärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Uurasjärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 35

v. 2016 34

v. 2017 35

v. 2018 33

v. 2019 34

v. 2020 34

v. 2021 34

v. 2022 34

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Uurasjärvi on sijalla 15 207. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Uurasjärvien enemmistö on naisia. Vuonna 2022 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 65 %.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Uurasjärvi. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1931
Yritykset
perust. 1948–1988

Sana Uurasjärvi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Uurasjärvi

Uurasjärvi (paikannimi)

Uurasjärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Uurasjärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Уурасъярви ("Uurasjarvi") tarkoittaa nimeä Uurasjärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Ūrasjervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wrasierfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Uurasjärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Uurasjarvi tai Uurasjaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Uurasjärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Uurasjärvi, Finland.

©Tuomas Salste