Uusi-Kartano: Sukunimi-info

Uusi-Kartano

Tietoja sukunimestä Uusi-Kartano

Uusi-Kartano on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Uusi-Kartanoiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 19 max

v. 1985 16

v. 2015 20

v. 2016 20

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Verrattuna muihin sukunimiin Uusi-Kartano on melko pitkä nimi.

Nimestä on olemassa variantti Uusikartano.

Paikannimi Uusi-Kartano

Uusi-Kartano (paikannimi)

Uusi-Kartano on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Uusi-Kartano jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ууси-Картано tarkoittaa nimeä Uusi-Kartano. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Ūsikartano.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wsi=Cartanå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Uusi-Kartano olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Uusi-Kartano

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Uusi-Kartano, Finland.

©Tuomas Salste