Uusi-Kartano: Sukunimi-info

Uusi-Kartano

Tietoja sukunimestä Uusi-Kartano

Uusi-Kartano on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Uusi-Kartanoiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 19 max

v. 1985 16

v. 2015 20

v. 2016 20

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla. Tuorein tieto on, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista vuonna 2023.

Verrattuna muihin sukunimiin Uusi-Kartano on melko pitkä nimi.

Nimestä on olemassa variantti Uusikartano.

Paikannimi Uusi-Kartano

Uusi-Kartano (paikannimi)

Uusi-Kartano on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Uusi-Kartano jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ууси-Картано tarkoittaa nimeä Uusi-Kartano. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Ūsikartano.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wsi=Cartanå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Uusi-Kartano olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Uusi-Kartano

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Uusi-Kartano, Finland.

©Tuomas Salste