Uusi-Salava: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Uusi-Salava

Uusi-Salava on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Uusi-Salavien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2016 23

v. 2017 23

v. 2018 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Uusi-Salava on noin sijalla 20 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Uusi-Salava on melko pitkä nimi.

Uusi-Salava on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Uusi-Salava on suojattu 1983 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Uusi-Salava

Uusi-Salava (paikannimi)Katuosoitteissa

Uusi-Salava on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Uusi-Salava jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Uusi-Salava esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Uusi-Salavantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ууси-Салава tarkoittaa nimeä Uusi-Salava. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wsi=Salafwa on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Uusi-Salava olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Uusi-Salava

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Uusi-Salava, Finland.

©Tuomas Salste