Uusikangas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Uusikangas

Uusikangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Uusikankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 39

v. 2016 39

v. 2017 40

v. 2018 39

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Uusikangas on noin sijalla 14 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Uusikankaita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Uusikankaan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Uusikangas

Uusikangas (paikannimi)Katuosoitteissa

Uusikangas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 18 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Uusikangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Uusikangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Uusikankaantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Uusikankaat ulkomailla

Ruotsissa Uusikangas oli 14 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Уусикангас tarkoittaa nimeä Uusikangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wsicangas on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Uusikangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Uusikangas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Uusikangas, Finland.

©Tuomas Salste