Vaahtokari: Sukunimi-info

Vaahtokari

Tietoja sukunimestä Vaahtokari

Vaahtokari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen. Vaahtokarien lukumäärä oli 20 henkeä vuonna 2022. Tuoreempi tieto vuodelta 2023 kertoo, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista.

Vaahtokari on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Vaahtokari on suojattu 1937 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1969

Vuosina 1957–1969 kuolleet Vaahtokarit asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Vaahtokarin kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ваахтокари tarkoittaa nimeä Vaahtokari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Vāhtokari.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wachtocarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Vaahtokari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Vaahtokari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vaahtokari, Finland.

©Tuomas Salste