Vaahtoranta: Sukunimi-info

Vaahtoranta

Tietoja sukunimestä Vaahtoranta

Vaahtoranta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Vaahtorantojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 47

v. 2018 48

v. 2020 48

v. 2022 49

v. 2023 49

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vaahtoranta on sijalla 11 542. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Vaahtoranta ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Vaahtoranta on melko pitkä nimi.

Vaahtoranta on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Vaahtoranta on suojattu 1983 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1958–1970

Vuosina 1958–1970 kuolleet Vaahtorannat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Vaahtorannan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Vaahtoranta

Vaahtoranta (paikannimi)

Vaahtoranta on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vaahtoranta jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ваахторанта tarkoittaa nimeä Vaahtoranta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Vāhtoranta.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wachtoranda on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Vaahtoranta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Vaahtoranta

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vaahtoranta, Finland.

©Tuomas Salste