Vaala: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vaala

Vaala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen. Vaala-nimisten lukumäärä vuonna 2018 oli alle 20 Suomen kansalaista.

Vaala on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Vaala on suojattu 1930 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1927–1931
Yritykset
perust. –2016

Sana Vaala tai Vaalan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Vaala

Vaala (paikannimi)Katuosoitteissa

Vaala on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on asutuskohde; kunta; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; rautatieliikennepaikka sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vaala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vaala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vaalakaarre, Vaalantie, Vanha Vaalantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Vaalat ulkomailla

Norjassa Vaala oli 7 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Vaala on ollut 10 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ваала tarkoittaa nimeä Vaala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wala on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vaala olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Vaala

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Vaala, Finland.

©Tuomas Salste