Vääräjärvi: Sukunimi-info

Vääräjärvi

Tietoja sukunimestä Vääräjärvi

Vääräjärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Vääräjärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 15 max

v. 1985 21

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Tuorein tieto on, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista vuonna 2023.

Paikannimi Vääräjärvi

Vääräjärvi
(paikannimi)
Vääräjärvi Karjalassa
(karttanimi)

Vääräjärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 89 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; suo; talo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Vääräjärvi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vääräjärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Vääräjärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vääräjärvenraitti, Vääräjärventie, Vääräjärvivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вяаряярви ("Vjaarjajarvi") tarkoittaa nimeä Vääräjärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Vērejervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Weräierfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Vääräjärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Vaarajarvi tai Vaeaeraejaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Vääräjärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vääräjärvi, Finland.

©Tuomas Salste