Vääräkoski: Sukunimi-info

Vääräkoski

Tietoja sukunimestä Vääräkoski

Vääräkoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Vääräkoskien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 51 max

v. 1985 47

v. 2015 47

v. 2018 48

v. 2020 46

v. 2022 46

v. 2023 46

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vääräkoski on sijalla 12 098. Sijoitus listalla on pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 829. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Vääräkoski ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1970

Vuosina 1955–1970 kuolleet Vääräkosket asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Vääräkosken kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Vääräkoski

Vääräkoski
(paikannimi)
Vääräkoski Karjalassa
(karttanimi)

Vääräkoski on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 77 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on koski; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; talo sekä virtaveden osa.

Nyky-Suomen lisäksi Vääräkoski esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on kylä, maasto, rakennettu kohde sekä vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vääräkoski jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Vääräkoski esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vääräkoskenkuja, Vääräkoskentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вяарякоски ("Vjaarjakoski") tarkoittaa nimeä Vääräkoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Vērekoski.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Weräcoskj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Vääräkoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Vaarakoski tai Vaeaeraekoski, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Vääräkoski

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vääräkoski, Finland.

©Tuomas Salste