Vääräkoski: Sukunimi-info

Vääräkoski

Tietoja sukunimestä Vääräkoski

Vääräkoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Vääräkoskien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 51 max

v. 1985 47

v. 2015 47

v. 2016 47

v. 2017 47

v. 2018 48

v. 2019 48

v. 2020 46

v. 2021 46

v. 2022 46

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2022 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vääräkoski on sijalla 12 092. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Vääräkoski

Vääräkoski
(paikannimi)
Vääräkoski Karjalassa
(karttanimi)

Vääräkoski on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 77 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on koski; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; talo sekä virtaveden osa.

Nyky-Suomen lisäksi Vääräkoski esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on kylä, maasto, rakennettu kohde sekä vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vääräkoski jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Vääräkoski esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vääräkoskenkuja, Vääräkoskentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вяарякоски ("Vjaarjakoski") tarkoittaa nimeä Vääräkoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Vērekoski.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Weräcoskj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Vääräkoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Vaarakoski tai Vaeaeraekoski, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Vääräkoski

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vääräkoski, Finland.

©Tuomas Salste