Vaarna: Sukunimi-info

Vaarna

Tietoja sukunimestä Vaarna

Vaarna on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Vaarnojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 105 max

v. 1985 65

v. 2014 53

v. 2016 48

v. 2018 47

v. 2020 49

v. 2022 48

v. 2023 48

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vaarna on sijalla 11 717. Sijoitus listalla on pudonnut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 5 815. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Vaarna ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Nimestä on olemassa myös W:llinen muoto Waarna. Tavallisesti on kyse saman nimen wanhasta kirjoitusasusta, joka on säilynyt. Suomen ja myös ruotsin kielessä käytettiin aiemmin yleisesti W:tä tavallisen V:n merkkinä. Erilaiset kirjoitusasut ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1969

Vuosina 1955–1969 kuolleet Vaarnat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on 12 Vaarnan kotipaikka kuolinhetkellä. Näiden Vaarnojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (3 vainajaa) sekä Tampere (3).

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Vaarnaa. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1906–1937
Yritykset
perust. –2012

Sana Vaarna esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Vaarna osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Vaarna esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vaarna, Vaarnakuja, Vaarnantie, Vaarnapolku, Vaarnatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ваарна tarkoittaa nimeä Vaarna. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Vārna.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Warna on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Vaarna olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Vaarna

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vaarna, Finland.

©Tuomas Salste