Värälä: Sukunimi-info

Värälä

Tietoja sukunimestä Värälä

Värälä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Värälä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2019 20

v. 2020 21

v. 2021 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla. Tuorein tieto on, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista vuonna 2023.

Asuinpaikat

Kuolleet
1958–1970

Vuosina 1958–1970 kuolleet Värälät asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Värälän kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Värälä

Värälä (paikannimi)Katuosoitteissa

Värälä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Värälä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Värälä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Värälägränden, Värälänkatu, Värälänkuja, Väräläntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вяряля ("Vjarjalja") tarkoittaa nimeä Värälä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Verele.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Werälä on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Värälä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Varala tai Vaeraelae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Värälä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Värälä, Finland.

©Tuomas Salste