Värilä: Sukunimi-info

Värilä

Tietoja sukunimestä Värilä

Värilä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Värilä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 21 max

v. 1985 21

v. 2015 28

v. 2018 30

v. 2020 30

v. 2022 30

v. 2023 30

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Värilä on sijalla 16 646. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Värilä ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Värilä-nimisten enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 62 %.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1970

Vuosina 1955–1970 kuolleet Värilät asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on 12 Värilän kotipaikka kuolinhetkellä. Näiden Värilä-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Pälkäne (5 vainajaa) sekä Helsinki (3).

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Värilä. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Värilä

Värilä (paikannimi)

Värilä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Värilä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вяриля ("Vjarilja") tarkoittaa nimeä Värilä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Verile.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Werilä on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Värilä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Varila tai Vaerilae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Värilä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Värilä, Finland.

©Tuomas Salste