Vähä-Savo: Sukunimi-info

Vähä-Savo

Tietoja sukunimestä Vähä-Savo

Vähä-Savo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Vähä-Savojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 22 max

v. 1985 35

v. 2015 44

v. 2018 45

v. 2020 45

v. 2022 44

v. 2023 43

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vähä-Savo on sijalla 12 721. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Vähä-Savo ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Vähä-Savoa. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Vähä-Savo

Vähä-Savo (paikannimi)

Vähä-Savo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vähä-Savo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вяхя-Саво ("Vjahja-Savo") tarkoittaa nimeä Vähä-Savo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Vehesavo.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wähä=Safwå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Vähä-Savo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Vaha-Savo tai Vaehae-Savo, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Vähä-Savo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vähä-Savo, Finland.

©Tuomas Salste