Vähäjärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vähäjärvi

Vähäjärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Vähäjärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 40

v. 2016 40

v. 2017 40

v. 2018 40

v. 2019 39

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vähäjärvi on sijalla 13 623. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Vähäjärviä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 7 Vähäjärven asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Vähäjärvi

Vähäjärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Vähäjärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 169 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; pelto/niitty; suo; talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vähäjärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vähäjärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vähäjärvenkatu, Vähäjärvenpolku, Vähäjärvenrinne, Vähäjärventie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вяхяярви ("Vjahjajarvi") tarkoittaa nimeä Vähäjärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Vehejervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wähäierfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Vähäjärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Vahajarvi tai Vaehaejaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Vähäjärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vähäjärvi, Finland.

©Tuomas Salste