Vähämartti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vähämartti

Vähämartti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Vähämartti-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2016 27

v. 2017 28

v. 2018 27

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vähämartti on noin sijalla 18 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Vähämartti on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Vähämartti on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Vähämartti ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 17 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Vähämartti-nimisiä on 27.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вяхямартти ("Vjahjamartti") tarkoittaa nimeä Vähämartti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wähämartj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vähämartti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Vahamartti tai Vaehaemartti, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Vähämartti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Vähämartti, Finland.

©Tuomas Salste