Vahtonen: Sukunimi-info

Vahtonen

Tietoja sukunimestä Vahtonen

Vahtonen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Vahtosten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 36 max

v. 1985 26

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Tuorein tieto on, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista vuonna 2023.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1970

Vuosina 1955–1970 kuolleet Vahtoset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on yhdeksän Vahtosen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Vahtonen. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вахтонен tarkoittaa nimeä Vahtonen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Vahtonens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wachtoin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Vahtonen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Vahtonen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vahtonen, Finland.

©Tuomas Salste