Väinämö: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Väinämö

Väinämö on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Väinämöjen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 168 max

v. 1985 166

v. 2014 185

v. 2015 186

v. 2016 186

v. 2017 184

v. 2018 183

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Väinämö on noin sijalla 4 100.

Väinämö on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Väinämö on suojattu 1937 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Väinämö on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Väinämö on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Väinämö ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 34 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Väinämöitä on 183.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Väinämöitä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Väinämön asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Väinämö

Väinämö (paikannimi)Katuosoitteissa

Väinämö on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Väinämö jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Väinämö esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Väinämö, Väinämönkatu, Väinämöntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Väinämö

Väinämö on myös miehen etunimi. Vuonna 2018 Väinämö oli yhtenä etunimenä 1 167 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 2 400:s mies oli etunimeltään Väinämö. Juuri etunimenä Väinämö onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 183 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten toisena tai kolmantena etunimenä (1 161 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (6).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вяйнямё ("Vjainjamjo") tarkoittaa nimeä Väinämö. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Vainamo tai Vaeinaemoe, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Väinö Väinämö.

Samankaltaisia nimiä kuin Väinämö

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Väinämö, Finland.

©Tuomas Salste