Vainio-Mattila: Sukunimi-info

Vainio-Mattila

Tietoja sukunimestä Vainio-Mattila

Vainio-Mattila on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Vainio-Mattiloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 43

v. 2016 42

v. 2017 42

v. 2018 41

v. 2019 40

v. 2020 40

v. 2021 40

v. 2022 40

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vainio-Mattila on sijalla 13 411. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Vainio-Mattila on melko pitkä nimi.

Vainio-Mattila on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Vainio-Mattila on suojattu 1947 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Vainio-Mattila. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Vainio-Mattila

Vainio-Mattila (paikannimi)Katuosoitteissa

Vainio-Mattila on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vainio-Mattila jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vainio-Mattila esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vainio-Mattilantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вайнио-Маттила tarkoittaa nimeä Vainio-Mattila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wainio=Mattila on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Vainio-Mattila olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vaito Vainio-Mattila.

Samankaltaisia nimiä kuin Vainio-Mattila

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vainio-Mattila, Finland.

©Tuomas Salste