Vainio-Mattila: Sukunimi-info

Vainio-Mattila

Tietoja sukunimestä Vainio-Mattila

Vainio-Mattila on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Vainio-Mattiloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 43

v. 2018 41

v. 2020 40

v. 2022 40

v. 2023 40

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vainio-Mattila on sijalla 13 395. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Vainio-Mattila ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Vainio-Mattila on melko pitkä nimi.

Vainio-Mattila on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Vainio-Mattila on suojattu 1947 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Vainio-Mattila. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Vainio-Mattila

Vainio-Mattila (paikannimi)Katuosoitteissa

Vainio-Mattila on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vainio-Mattila jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vainio-Mattila esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vainio-Mattilantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вайнио-Маттила tarkoittaa nimeä Vainio-Mattila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wainio=Mattila on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Vainio-Mattila olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vaito Vainio-Mattila.

Samankaltaisia nimiä kuin Vainio-Mattila

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vainio-Mattila, Finland.

©Tuomas Salste