Vainioniemi: Sukunimi-info

Vainioniemi

Tietoja sukunimestä Vainioniemi

Vainioniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Vainioniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2018 23

v. 2020 23

v. 2022 24

v. 2023 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vainioniemi on sijalla 19 557. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Vainioniemi ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Vainioniemi on melko pitkä nimi.

Paikannimi Vainioniemi

Vainioniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Vainioniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vainioniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vainioniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vainioniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вайниониеми ("Vainionijemi") tarkoittaa nimeä Vainioniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wainioniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Vainioniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vaito Vainioniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Vainioniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vainioniemi, Finland.

©Tuomas Salste