Vainiontaus: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vainiontaus

Vainiontaus on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Vainiontausten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 13 max

v. 1985 10

v. 2015 20

v. 2016 20

v. 2017 20

v. 2018 20

v. 2019 20

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vainiontaus on sijalla 21 999. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Vainiontausten enemmistö on naisia. Vuonna 2019 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 70 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Vainiontaus on melko pitkä nimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вайнионтаус tarkoittaa nimeä Vainiontaus. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Vainiontauss. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wainiondaus on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Vainiontaus olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vaito Vainiontaus.

Samankaltaisia nimiä kuin Vainiontaus

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vainiontaus, Finland.

©Tuomas Salste