Vainioranta: Sukunimi-info

Vainioranta

Tietoja sukunimestä Vainioranta

Vainioranta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Vainiorantojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 70

v. 2015 70

v. 2016 71

v. 2017 72

v. 2018 72

v. 2019 73

v. 2020 77

v. 2021 79

v. 2022 80

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vainioranta on sijalla 7 948. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Vainioranta on melko pitkä nimi.

Vainioranta on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Vainioranta on suojattu 1937 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Vainioranta

Vainioranta (paikannimi)

Vainioranta on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vainioranta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Vainiorannat ulkomailla

Ruotsissa Vainioranta oli 9 ihmisen sukunimi vuonna 2020.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вайниоранта tarkoittaa nimeä Vainioranta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wainioranda on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Vainioranta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vaito Vainioranta.

Samankaltaisia nimiä kuin Vainioranta

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vainioranta, Finland.

©Tuomas Salste