Valavaara: Sukunimi-info

Valavaara

Tietoja sukunimestä Valavaara

Valavaara on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Valavaarojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 47

v. 2018 51

v. 2020 51

v. 2022 50

v. 2023 49

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Valavaara on sijalla 11 542. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Valavaara ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Valavaara on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Valavaara on suojattu 1980 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1968

Vuosina 1957–1968 kuolleet Valavaarat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Valavaaran kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin yhden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Valavaara. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Валаваара tarkoittaa nimeä Valavaara. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Valavāra.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Walafwara on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Valavaara olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Valo Valavaara.

Samankaltaisia nimiä kuin Valavaara

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Valavaara, Finland.

©Tuomas Salste