Välijärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Välijärvi

Välijärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Välijärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 61

v. 2015 60

v. 2016 61

v. 2017 60

v. 2018 60

v. 2019 60

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Välijärvi on sijalla 9 881. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Välijärvi

Välijärvi (paikannimi)Välijärvi (karttanimi)

Välijärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 28 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on painanne, talo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Välijärvi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Välijärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Välijärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Välijärven Värtönsaari, Välijärventie, Välijärvi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вялиярви ("Vjalijarvi") tarkoittaa nimeä Välijärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Velijervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wälijerfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Välijärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Valijarvi tai Vaelijaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Välijärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Välijärvi, Finland.

©Tuomas Salste