Valin: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Valin

Valin on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Valinien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 50

v. 2015 48

v. 2016 49

v. 2017 47

v. 2018 47

v. 2019 47

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Valin on sijalla 11 834. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimi on venäjänkielinen. Nimenkantajien kansalaisuutta tai puhekieltä ei kuitenkaan näe nimestä.

Nimestä on olemassa myös W:llinen muoto Walin. Tavallisesti on kyse saman nimen wanhasta kirjoitusasusta, joka on säilynyt. Suomen ja myös ruotsin kielessä käytettiin aiemmin yleisesti W:tä tavallisen V:n merkkinä. Erilaiset kirjoitusasut ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1891-1909

Valin-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 14 Valinin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Valinien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Iitti (3 henkeä) sekä Kokemäki (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Valin, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 7.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Valin

Valin (paikannimi)Katuosoitteissa

Valin on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Valin jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Valin esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Valinintie, Valintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Valinit ulkomailla

Ruotsissa Valin oli 16 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tanskassa Valin on ollut 6 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

Valinit Pohjoismaissa

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 1 358 henkeä, joiden sukunimi oli VALIN.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 480 henkeä, joiden sukunimi oli VALIN.

Venäjällä Valin esiintyy muodossa Валин.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Valio Valin tai Valma Valin.

Samankaltaisia nimiä kuin Valin

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Valin, Finland.

©Tuomas Salste