Väliviita: Sukunimi-info

Väliviita

Tietoja sukunimestä Väliviita

Väliviita on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Väliviitojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 97 max

v. 2014 95

v. 2016 95

v. 2018 95

v. 2020 92

v. 2022 91

v. 2023 90

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Väliviita on sijalla 7 263. Sijoitus listalla on pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 6 212.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1969

Vuosina 1956–1969 kuolleet Väliviidat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kahdeksan Väliviidan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin yhden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Paikannimi Väliviita

Väliviita (paikannimi)Katuosoitteissa

Väliviita on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Väliviita jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Väliviita esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Väliviidantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вяливийта ("Vjalivijta") tarkoittaa nimeä Väliviita. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Velivīta.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wälifwijta on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Väliviita olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Valiviita tai Vaeliviita, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Väliviita

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Väliviita, Finland.

©Tuomas Salste