Valkeajoki: Sukunimi-info

Valkeajoki

Tietoja sukunimestä Valkeajoki

Valkeajoki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Valkeajokien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 33 max

v. 1985 35

v. 2015 35

v. 2018 35

v. 2020 35

v. 2022 36

v. 2023 37

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Valkeajoki on sijalla 14 271. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Valkeajoki ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Valkeajoki

Valkeajoki
(paikannimi)
Valkeajoki Karjalassa
(karttanimi)

Valkeajoki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä virtavesi.

Nyky-Suomen lisäksi Valkeajoki esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Valkeajoki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Valkeajoki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Valkeajoentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Валкеайоки ("Valkeaioki") tarkoittaa nimeä Valkeajoki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Walgeaiokj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Valkeajoki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Valo Valkeajoki.

Samankaltaisia nimiä kuin Valkeajoki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Valkeajoki, Finland.

©Tuomas Salste