Valkealahti: Sukunimi-info

Valkealahti

Tietoja sukunimestä Valkealahti

Valkealahti on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Valkealahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 146 max

v. 1985 154

v. 2014 167

v. 2016 168

v. 2018 171

v. 2020 174

v. 2022 175

v. 2023 171

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Valkealahti on sijalla 4 331. Sijoitus listalla on hiukan parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 4 489.

Verrattuna muihin sukunimiin Valkealahti on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Valkealahti on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Valkealahti on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Valkealahti ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 75 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Valkealahtia on 171.

Asuinpaikat 1956–1968 kuolleilla

Kuolleet
1956–1968

Vuosina 1956–1968 kuolleet Valkealahdet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on yhdeksän Valkealahden kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Valkealahti

Valkealahti
(paikannimi)
Valkealahti Karjalassa
(karttanimi)

Valkealahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 15 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; talo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Valkealahti esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Valkealahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Valkealahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Valkealahdenpolku, Valkealahdentie, Valkealahti uurasmaa. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Валкеалахти tarkoittaa nimeä Valkealahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Walgealachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Valkealahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Valo Valkealahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Valkealahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Valkealahti, Finland.

©Tuomas Salste