Valkeaniemi: Sukunimi-info

Valkeaniemi

Tietoja sukunimestä Valkeaniemi

Valkeaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Valkeaniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 18

v. 2015 24

v. 2018 22

v. 2020 22

v. 2022 21

v. 2023 21

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Valkeaniemi on sijalla 21 463. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Valkeaniemi ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Valkeaniemi on melko pitkä nimi.

Paikannimi Valkeaniemi

Valkeaniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Valkeaniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Valkeaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Valkeaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Valkeaniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Валкеаниеми ("Valkeanijemi") tarkoittaa nimeä Valkeaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Walgeaniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Valkeaniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Valo Valkeaniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Valkeaniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Valkeaniemi, Finland.

©Tuomas Salste