Valkeavirta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Valkeavirta

Valkeavirta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Valkeavirtojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 18 max

v. 1985 18

v. 2015 21

v. 2016 21

v. 2017 21

v. 2018 21

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Valkeavirta on noin sijalla 21 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Valkeavirtojen enemmistö on naisia. Vuonna 2018 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 67 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Valkeavirta on melko pitkä nimi.

Valkeavirta on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Valkeavirta on suojattu 1985 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Валкеавирта tarkoittaa nimeä Valkeavirta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Walgeafwirta on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Valkeavirta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Valo Valkeavirta tai Valma Valkeavirta.

Samankaltaisia nimiä kuin Valkeavirta

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Valkeavirta, Finland.

©Tuomas Salste