Valkeavirta: Sukunimi-info

Valkeavirta

Tietoja sukunimestä Valkeavirta

Valkeavirta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Valkeavirtojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 18 max

v. 1985 18

v. 2015 21

v. 2018 20

v. 2020 20

v. 2022 20

v. 2023 21

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Valkeavirta on sijalla 21 463. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Valkeavirta ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Valkeavirtojen enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 65 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Valkeavirta on melko pitkä nimi.

Valkeavirta on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Valkeavirta on suojattu 1985 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Валкеавирта tarkoittaa nimeä Valkeavirta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Walgeafwirta on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Valkeavirta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Valo Valkeavirta.

Samankaltaisia nimiä kuin Valkeavirta

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Valkeavirta, Finland.

©Tuomas Salste