Valkeeniemi: Sukunimi-info

Valkeeniemi

Tietoja sukunimestä Valkeeniemi

Valkeeniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Valkeeniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 36 max

v. 1985 29

v. 2015 34

v. 2018 38

v. 2020 36

v. 2022 37

v. 2023 37

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Valkeeniemi on sijalla 14 271. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Valkeeniemi ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Valkeeniemi on melko pitkä nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Valkeeniemi. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Valkeeniemi

Valkeeniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Valkeeniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Valkeeniemi jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Valkeeniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Valkeeniementie, Valkeeniemi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Валкеэниеми ("Valkeenijemi") tarkoittaa nimeä Valkeeniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Valkēniemi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Walgeniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Valkeeniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Valo Valkeeniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Valkeeniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Valkeeniemi, Finland.

©Tuomas Salste