Valkeeniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Valkeeniemi

Valkeeniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Valkeeniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 36 max

v. 1985 29

v. 2015 34

v. 2016 36

v. 2017 37

v. 2018 38

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Valkeeniemi on noin sijalla 14 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Valkeeniemien enemmistö on naisia. Vuonna 2018 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 63 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Valkeeniemi on melko pitkä nimi.

Paikannimi Valkeeniemi

Valkeeniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Valkeeniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Valkeeniemi jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Valkeeniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Valkeeniementie, Valkeeniemi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Валкеэниеми ("Valkeenijemi") tarkoittaa nimeä Valkeeniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Walgeniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Valkeeniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Valo Valkeeniemi tai Valma Valkeeniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Valkeeniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Valkeeniemi, Finland.

©Tuomas Salste