Valkeisenmäki: Sukunimi-info

Valkeisenmäki

Tietoja sukunimestä Valkeisenmäki

Valkeisenmäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Valkeisenmäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 64 max

v. 1985 62

v. 2014 66

v. 2016 67

v. 2018 67

v. 2020 68

v. 2022 64

v. 2023 64

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Valkeisenmäki on sijalla 9 463. Sijoitus listalla on pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 379.

Verrattuna muihin sukunimiin Valkeisenmäki on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1969

Vuosina 1955–1969 kuolleet Valkeisenmäet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Valkeisenmäen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Valkeisenmäki. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1938
Yritykset
perust. –2006

Sana Valkeisenmäki esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Valkeisenmäki

Valkeisenmäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Valkeisenmäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 13 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Valkeisenmäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Valkeisenmäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Valkeisenmäentie, Valkeisenmäki. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Валкейсенмяки ("Valkeisenmjaki") tarkoittaa nimeä Valkeisenmäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Valkeisenmeki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Walgeisenmäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Valkeisenmäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Valkeisenmaki tai Valkeisenmaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Valo Valkeisenmäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Valkeisenmäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Valkeisenmäki, Finland.

©Tuomas Salste