Vallinmäki: Sukunimi-info

Vallinmäki

Tietoja sukunimestä Vallinmäki

Vallinmäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Vallinmäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 35

v. 2018 34

v. 2020 34

v. 2022 34

v. 2023 34

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vallinmäki on sijalla 15 199. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Vallinmäki ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1927–1942
Yritykset
perust. 1949

Sana Vallinmäen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Vallinmäki

Vallinmäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Vallinmäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 14 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vallinmäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vallinmäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vallinmäentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Валлинмяки ("Vallinmjaki") tarkoittaa nimeä Vallinmäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Vallinmeki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wallinmäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Vallinmäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Vallinmaki tai Vallinmaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Valle Vallinmäki tai Valma Vallinmäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Vallinmäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vallinmäki, Finland.

©Tuomas Salste