Vallioniemi: Sukunimi-info

Vallioniemi

Tietoja sukunimestä Vallioniemi

Vallioniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Vallioniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 70

v. 2016 70

v. 2018 72

v. 2020 71

v. 2022 73

v. 2023 74

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vallioniemi on sijalla 8 424.

Verrattuna muihin sukunimiin Vallioniemi on melko pitkä nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Vallioniemi. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Vallioniemi

Vallioniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Vallioniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vallioniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vallioniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vallioniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Валлиониеми ("Vallionijemi") tarkoittaa nimeä Vallioniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wallioniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Vallioniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Valle Vallioniemi tai Valma Vallioniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Vallioniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vallioniemi, Finland.

©Tuomas Salste