Valmari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Valmari

Valmari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Valmarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 48

v. 2016 48

v. 2017 46

v. 2018 48

v. 2019 48

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Valmari on sijalla 11 668. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Valmari on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Valmari on suojattu 1980 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Valmari-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 5 Valmari-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Valmari

Valmari (paikannimi)

Valmari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on suo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Valmari jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Etunimi Valmari

Valmari on myös miehen etunimi. Vuonna 2019 Valmari oli yhtenä etunimenä 18 miehellä. Samaan aikaan Valmari oli 48 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten toisena tai kolmantena etunimenä (16 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (2).

Valmari-suku ulkomailla

Ruotsissa Valmari oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Валмари tarkoittaa nimeä Valmari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Walmarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Valmari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Valma Valmari tai Valo Valmari.

Samankaltaisia nimiä kuin Valmari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Valmari, Finland.

©Tuomas Salste