Valtatie: Sukunimi-info

Valtatie

Tietoja sukunimestä Valtatie

Valtatie on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Valtateiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 31

v. 2018 30

v. 2020 30

v. 2022 30

v. 2023 30

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Valtatie on sijalla 16 646. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Valtatie ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Valtateiden enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 63 %.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1938
Yritykset
perust. 1955–2015

Sana Valtatie esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Valtatie osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Valtatie esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Valtatie, Valtatie 23, Valtatie kahdeksan, Vanha Valtatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Валтатие ("Valtatije") tarkoittaa nimeä Valtatie. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Waldatie on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Valtatie olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Valte Valtatie tai Valma Valtatie.

Samankaltaisia nimiä kuin Valtatie

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Valtatie, Finland.

©Tuomas Salste