Valtee: Sukunimi-info

Valtee

Tietoja sukunimestä Valtee

Valtee on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Valtee-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 61 max

v. 2014 78

v. 2016 78

v. 2018 74

v. 2020 73

v. 2022 75

v. 2023 74

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Valtee on sijalla 8 424. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 675.

Asuinpaikat

Kuolleet
1959–1966

Vuosina 1959–1966 kuolleet Valtee-nimiset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on seitsemän Valtee-nimisen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Valtee. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Valtee

Valtee (paikannimi)Katuosoitteissa

Valtee on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Valtee jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Valtee esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Valtee. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Валтеэ tarkoittaa nimeä Valtee. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Valtē.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Walde on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Valtee olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Valte Valtee tai Valma Valtee.

Samankaltaisia nimiä kuin Valtee

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Valtee, Finland.

©Tuomas Salste