Valvio: Sukunimi-info

Valvio

Tietoja sukunimestä Valvio

Valvio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Valvioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 36

v. 2018 39

v. 2020 38

v. 2022 39

v. 2023 38

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Valvio on sijalla 13 971. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Valvio ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Valvio on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Valvio on suojattu 1919 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1970

Vuosina 1956–1970 kuolleet Valviot asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Valvion kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1914–1919
Yritykset
perust. 1981

Sana Valvio esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Valvio

Valvio (paikannimi)

Valvio on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Valvio jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Валвио tarkoittaa nimeä Valvio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Walfwiå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Valvio olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Valva Valvio.

Samankaltaisia nimiä kuin Valvio

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Valvio, Finland.

©Tuomas Salste