Vammelvirta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vammelvirta

Vammelvirta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Vammelvirtojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2016 24

v. 2017 23

v. 2018 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vammelvirta on noin sijalla 19 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Vammelvirtojen enemmistö on naisia. Vuonna 2018 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 67 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Vammelvirta on melko pitkä nimi.

Vammelvirta on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Vammelvirta on suojattu 1969 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ваммельвирта tarkoittaa nimeä Vammelvirta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wammelfwirta on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vammelvirta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Vammelvirta, Finland.

©Tuomas Salste