Vanhakangas: Sukunimi-info

Vanhakangas

Tietoja sukunimestä Vanhakangas

Vanhakangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Vanhakankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 44

v. 2018 46

v. 2020 46

v. 2022 45

v. 2023 45

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vanhakangas on sijalla 12 325. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Vanhakangas ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Vanhakankaiden enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 61 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Vanhakangas on melko pitkä nimi.

Paikannimi Vanhakangas

Vanhakangas (paikannimi)Katuosoitteissa

Vanhakangas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vanhakangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vanhakangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vanhakankaantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ванхакангас tarkoittaa nimeä Vanhakangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Vanhakangass. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wanhacangas on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Vanhakangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Van Vanhakangas tai Vanamo Vanhakangas.

Samankaltaisia nimiä kuin Vanhakangas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vanhakangas, Finland.

©Tuomas Salste