Vanhakartano: Sukunimi-info

Vanhakartano

Tietoja sukunimestä Vanhakartano

Vanhakartano on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Vanhakartanoiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 34 max

v. 1985 34

v. 2015 40

v. 2018 44

v. 2020 43

v. 2022 43

v. 2023 44

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vanhakartano on sijalla 12 533. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Vanhakartano ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Vanhakartano on melko pitkä nimi.

Vanhakartano on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Vanhakartano on suojattu 1929 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1959–1970

Vuosina 1959–1970 kuolleet Vanhakartanot asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kahdeksan Vanhakartanon kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Vanhakartano

Vanhakartano (paikannimi)Katuosoitteissa

Vanhakartano on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 30 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vanhakartano jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vanhakartano esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vanhakartano, Vanhakartanontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ванхакартано tarkoittaa nimeä Vanhakartano. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wanhacartanå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Vanhakartano olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Van Vanhakartano tai Vanamo Vanhakartano.

Samankaltaisia nimiä kuin Vanhakartano

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vanhakartano, Finland.

©Tuomas Salste