Vanhalahti: Sukunimi-info

Vanhalahti

Tietoja sukunimestä Vanhalahti

Vanhalahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Vanhalahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2016 22

v. 2017 21

v. 2018 21

v. 2019 21

v. 2020 20

v. 2021 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla. Tuorein tieto on, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista vuonna 2023.

Vanhalahtien enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 67 %.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1938
Yritykset
perust. 1978–1984

Sana Vanhalahti esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Vanhalahti

Vanhalahti
(paikannimi)
Vanhalahti Karjalassa
(karttanimi)

Vanhalahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 32 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, talo, vesialue sekä virtaveden osa.

Nyky-Suomen lisäksi Vanhalahti esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vanhalahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Vanhalahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vanhalahdentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ванхалахти tarkoittaa nimeä Vanhalahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wanhalachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Vanhalahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Van Vanhalahti tai Vanamo Vanhalahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Vanhalahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vanhalahti, Finland.

©Tuomas Salste