Vanhanarkaus: Sukunimi-info

Vanhanarkaus

Tietoja sukunimestä Vanhanarkaus

Vanhanarkaus on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Vanhanarkaus-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2018 23

v. 2020 23

v. 2022 23

v. 2023 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vanhanarkaus on sijalla 19 557. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Vanhanarkaus ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Vanhanarkaus on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Vanhanarkaus-nimisiä tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa seitsemän Vanhanarkaus-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Vanhanarkaus. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1940
Yritykset
perust. 1998

Sana Vanhanarkaus esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Vanhanarkaus-nimiset ulkomailla

Ruotsissa Vanhanarkaus oli 7 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ванханаркаус tarkoittaa nimeä Vanhanarkaus. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Vanhanarkauss. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wanhanargaus on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Vanhanarkaus olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Van Vanhanarkaus tai Vanamo Vanhanarkaus.

Samankaltaisia nimiä kuin Vanhanarkaus

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vanhanarkaus, Finland.

©Tuomas Salste