Vannesluoma: Sukunimi-info

Vannesluoma

Tietoja sukunimestä Vannesluoma

Vannesluoma on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Vannesluomien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 50

v. 2016 49

v. 2017 48

v. 2018 48

v. 2019 49

v. 2020 50

v. 2021 52

v. 2022 51

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vannesluoma on sijalla 11 200. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Vannesluoma on melko pitkä nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Vannesluoma. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Vannesluoma

Vannesluoma (paikannimi)Katuosoitteissa

Vannesluoma on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vannesluoma jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vannesluoma esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vannesluomantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ваннеслуома tarkoittaa nimeä Vannesluoma. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wanneslooma on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Vannesluoma olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Van Vannesluoma tai Vanamo Vannesluoma.

Samankaltaisia nimiä kuin Vannesluoma

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vannesluoma, Finland.

©Tuomas Salste