Vännilä: Sukunimi-info

Vännilä

Tietoja sukunimestä Vännilä

Vännilä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Vännilä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 35 max

v. 1985 23

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Vännilä. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Vännilä-nimistä henkilöä. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Paikannimi Vännilä

Vännilä
(paikannimi)
Vännilä Karjalassa
(karttanimi)

Vännilä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; pelto/niitty sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Vännilä esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vännilä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Vännilä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vännilän välitie, Vänniläntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вянниля ("Vjannilja") tarkoittaa nimeä Vännilä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Vennile.

Nimi kirjoitetaan joskus Vannila tai Vaennilae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Vännilä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vännilä, Finland.

©Tuomas Salste